26 Ağustos 2024 Pazartesi

EVDE RUJ YAPIMI

EVDE RUJ YAPIMI

 


EVDE RUJ YAPIMI 

Evde kendi rujunuzu yapmak ister misiniz?

Kozmetik mağazalarını süsleyen rengarenk rujların göz alıcılığına kapılmayan var mı? Herhalde yoktur.
Peki hiç " şu renk çok güzel ama biraz daha mı koyu olsaydı" dediğiniz oldu mu? 
Eminim olmuştur.
En iyi tonu yakalayabilmek için kendi rujunuzu yapmak ister misiniz?
O halde okumaya devam edin.

Evde ruj yapımı

Evde rengarenk rujlar yapmak istiyorsanız  yapmanız gerekenler ;

Tatlı badem yağı, ayçiçeği yağı veya macadamia fıstığı yağı hepsi mükemmel seçeneklerdir. Yağların demlendirilmesi, yağın ikili bir kazan içinde ısıtılması, ardından istenen miktarda toz eklenmesi ve tamamen bir araya gelinceye kadar karıştırılması için basit bir işlemdir. Son olarak, tülbent veya çay süzgeci ile süzün.

DIY dudak balsamı tabanı yapmak gerçekten basittir. Tarifim 2 parçaya 1 parça balmumu yağıdır. Gerçekten herhangi bir yağı seçebilirsiniz, ancak sert ve yumuşak yağların bir kombinasyonunu kullanma eğilimindeyim. Bu biraz daha sert dudak balsamı yapar.

Evde ruj yapımının olmazsa olmazı balmumudur.
Bir yemek kaşığı bal mumu, bir tatlı kaşığı gliserin ve bir miktarda istediğiniz tonda gıda boyası ekleyin.Malzemeleri bir cezvede ısıtın.

Eğer dudak dolgunlaştırıcı bir ruj elde etmek istiyorsanız karışıma bir çay kaşığı nane yağı veya biberiye yağı da ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız karışım homojen hale geldiğinde bitmiş bir ruj veya dudak balsamı kabına alıp buzdolabına koyun.
2 gün bekletmenizi öneriyorum.
Ardından rujunuzu kullanmaya başlayabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI

 


ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Yüzyıllardır zeytin yağının faydaları anlatılır durur. En eski uygarlıklardan günümüze kadar zeytin veya zeytin yağına çeşitli anlamlar yüklenmiş bazen barışın bazen de şifanın kaynağı kabul edilmiştir. Zeytinin bu kadar çok fazla kullanılması da elbette tesadüf değildir. Zeytin birçok hastalığa derman olan bir bitkidir. Sonraları yağının çıkarılmasıyla da kullanım alanları daha da artmıştır.

Zeytin yağını yemeklerimizde salatalarımızda sık sık kullanıyoruz. Bunu yaparken başlıca amacımız yemeği lezzetlendirmek olsa da farkında olmadan vücudumuza büyük bir iyilik yapıyoruz. Çünkü zeytin yağının sayılamayacak kadar çok fazla faydası vardır. 

Zeytin Yağının faydaları
*Zeytin yağı kalp sağlığınızı koruyarak kalp krizi geçirme riskinizi korur.
*Zeytin yağı damar sağlığına katkı sağlar
*Zeytin yağı beyni güçlendirir
*Vücudu hastalıklara karşı korur ve direnç kazandırır
*Kansere karşı bariyer oluşturur
*Zeytin yağı sindirimi düzenler
*İltihabı önler

Her Sabah Bir Kaşık Zeytin Yağı Tüketin

Her sabah bir kaşık zeytin yağı tüketirseniz bağışıklığınız güçlenir, zeytin yağının antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki iltihap atılır. Her sabah bir kaşık zeytin yağı tüketirseniz kalp sağlığınızı koruyabilir ve kalp krizi riskinizi azaltırsınız. Sanılanı aksine zeytin yağı sivilce oluşturmaz. Her sabah bir kaşık zeytin yağı tüketirseniz iltihap temizleneceği için sivilce oluşumu da engellenir. Sindirim düzenlenir ve bağırsaklarınız tertemiz olur. Aynı zamanda zeytin yağı sayesinde kansere yakalanma riskiniz de azalmış olur.