DOĞAL ANTİBİYOTİKLER
Bu doğal antibiyotikleri deneyin Antibiyotikler, bakteri üremesini öldürmek veya engellemek için kullanılan en yaygın ilaçlardır. Popüler ilaç, bağışıklık sisteminiz hastalığa neden olan bakterileri yok etmek için verimli çalışmadığında imdadınıza yetişir. Bilgi eksikliğinden dolayı çoğu insan antibiyotikleri yanlış kullanır. Antibakteriyel bir ilaçtır ancak genellikle birisi öksürük ve soğuk algınlığı gibi viral durumlardan muzdarip olduğunda alınır. Antibiyotiklerin aşırı kullanımı sadece farklı türde yan etkilere yol açmakla kalmaz, aynı zamanda bakterileri ilaca dirençli hale getirebilir. Çoğu antibiyotiğin doğal kaynaklardan işlendiğini herkes bilmiyor. İşte reçetesiz satılan ilaçlar yerine kullanabileceğiniz doğal antibiyotikler.
Sarımsak
Sarımsağın anti bakteriyel özellikleri onu bakteriyel enfeksiyonla savaşmak için etkili bir bitki yapar. Araştırmalar, sarımsakta bulunan Allisin bileşiğinin, Salmonella ve Escherichia coli dahil olmak üzere birçok zararlı bakteriyi öldürmede etkili olduğunu gösteriyor. Sarımsak yutmak kesinlikle güvenlidir, ancak aşırı kullanımı iç kanamaya neden olabilir. Bu nedenle günde iki diş sarımsaktan fazla tüketmeyin. Onları zeytinyağında bekletebilir ve sonra yiyebilirsiniz. Kan inceltici bir ilaç kullanıyorsanız, sarımsak tüketmeden önce doktorunuza danışın.
Bal
Tatlı altın sıvı, bilinen en eski antibiyotiklerden biridir. Mısır zamanında bile doğal bir antibiyotik ve cilt koruyucu olarak kullanılmıştır.
Bal, kronik yaraların, yanıkların, ülserlerin, yatak yaralarının ve deri greftlerinin tedavisinde yardımcı olabilir. 2011 yılında yapılan bir araştırma, balın yaklaşık 60 çeşit bakteriyi engelleyebileceğini ortaya koydu. Bal, antibakteriyel özelliklere sahip hidrojen peroksit içerir.
Zencefil
Zencefil, anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri ile geniş çapta kabul görmüştür. Ortak mutfak bitkisi, bazı mükemmel antimikrobiyal özelliklere sahip flavonoidler ile birlikte gingerol, terpenoidler, shogaol, zerumbone ve zingerone içerir. Çok sayıda çalışma, zencefilin çok sayıda bakteri türüyle savaşabileceğini göstermektedir.
Zerdeçal
Zerdeçal, güçlü antioksidan ve antienflamatuar özellikleri ile bilinen kurkumin içerir. Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan bu sarı baharat, sizi serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan koruyabilir. Hatta birçok hastalığa neden olan bakterinin büyümesini azaltabilir. Zerdeçal, mantar büyümesini azaltabilir ve hücrelerdeki tümörün büyümesini baskılayabilir.
Kekik esansiyel yağı
Kekik esansiyel yağı, solunum problemlerini, iltihaplanmayı ve mide sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Bunun dışında kekik yağı da bazı antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ancak kekik yağını sadece haricen kullanabilirsiniz. Diğer uçucu yağlar gibi yutulması tavsiye edilmez.
Cilde uygulamadan önce, bir taşıyıcı yağda seyreltin. Doğrudan cilt üzerinde kullanılması iltihaplanma ve tahrişe neden olabilir.
0 yorum: