AĞIZ KOKUSU İLE MÜCADELE EDEN YİYECEKLER
Ağız kokusu ile mücadele eden gıdalar
ÇİĞ MEYVE VE SEBZELER
Elma, havuç, kereviz ve armut gibi meyve ve sebzeler ağzınızda kötü koku üreten bakterileri temizleyen tükürüklerin üretilmesini sağlar.Lif bakımından da zengin olan bu besinler ağzınızda bir diş fırçası görevi üstlenirler.Bu yiyecekler arasında en çok etkiye sahip olan ise elmadır.Elma, çiğ sarımsaktan kaynaklanan kötü kokuyu bile nötralize edebilecek güçtedir.
MAYDONOZ VE FESLEĞEN
Maydonoz ve fesleğen içerisinde bulunan polifenoller, kötü nefesle savaşan doģal kimyasallardır.Eğer sarımsaktan uzak duramıyorsanız ve ağır bedeller ödemek istemiyorsanız yanına mutlaka bir tutam da fesleğen ekleyin.
YEŞIL ÇAY
Yeşil çayda bol miktarda bulunan antioksidanlar kötü nefese neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur.Maydonoz ve fesleğen gibi yeşil çayın içerisindeki polifenollerin de ağız kokusunu önlemede oldukca etkili olduğu bilimsel araştırmalarla desteklenmiştir.
ŞEKERSİZ SAKIZ
Sakız genel olarak ağzımızda kalan kücük yiyecek parçacıklarının ve ölü hücrelerin temizlenmesine yardımcı olur.Bu da ağzınızda kötü kokuya sebep olan bakterilerin temizlenmesi demektir.Şekerli sakızlar daha fazla diş çürümesine sebep olacağı için, kesinlikle şekersiz sakız tercih etmelisiniz.
C VİTAMİNİ
C vitamini biçok soruna çare olurken, dişleri de es geçmemiş.Narenciye kavun ve C vitamini bakımındab zengin diğer gıdalar, aģız kokusuna neden olan diş eti iltihabının önlenmesine yardımcı olur.
ZENCEFİL
Zencefil de tıpkı diğer besinler gibi ağız kokusunu önlemede kullandığımız güçlü bitkilerden biri.Bir bardak ılık suya biraz zencefil ve birkaç damla limon ekleyerek güçlü bir ağız çalkalama suyu elde edebilirsiniz.
SU
En basit ve en önemli adımlardan biri de sudur.Bol su içerek ya da gün içerisinde ağzınızı suyla çalkalayarak kötü kokuya sebep olan bakterilere üreme fırsatı vermemiş olursunuz.
0 yorum: